sreda, 22. junij 2016

WELEDA



Weleda proizvaja že več kot 90 let visokokakovostna zdravila in izdelke za nego, ki so v popolnosti naravnana na človeški organizem in imajo vsestranski učinek.  Weledini izdelki za nego imajo NaTrue-pečat za kakovost, več kot 30 izdelkov pa je bilo s strani ÖKOTESTA ocenjenih z "zelo dobro" oz. odlikovanih z najboljšo oceno "priporočljivo".

Ker obožujem negovalno kozmetiko, sem se navdušila tudi nad WELEDA kozmetiko. WELEDA ima zelo širok in pester izbor izdelkov - njihovo poslanstvo je pa nega kože! Sama imam kar nekaj favoritov med njihovimi proizvodi, zato sem se z težavo odločila, katere naj izberem za preizkus za ta test.

Odločila sem se, da izberem nekaj različnih proizvodov, tako sem izbrala:


- OLJE ZA MASAŽO RAKITOVEC
- OLJE ZA MASAŽO ARNIKA
- KREMA ZA ROKE RAKITOVEC
- GEL ZA TUŠIRANJE RAKITOVEC
- DEODORANT IZ CITRUSOV


Kako so me prepričali? So me prepričali? Razočarali? Beri naprej :)


MASAŽNO OLJE RAKITOVEC

Kaj pravijo oni ?

Z negovalnim oljem rakitovca se občuti sonce in toplota neposredno na koži. Lahko sezamovo olje in posebej bogato olje rakitovca sta iskreno prava, ko gre za vitalizacijo in regeneracijo. Olja na naraven način krepita procese, ki ohranjajo naravno temperaturo človeškega telesa in to tako, da telo zavijeta v tanko in zračno zaščito.
Navodila za uporabo: nežno vmasirajte v vlažno kožo. Na vlažni koži se olje lažje razporedi in vpije v kožo. Ko se olje vpije za sabo ne zapusti filma.


Kakšna je moja izkušnja?

Vonj meni izjemno prijeten. Na moji koži se sicer vonj ne zadrži in izgine takoj po uporabi. Kljub temu, da piše da ne pušča filma, ga je na moji koži pustil, vendar sem kasneje ugotovila, da ga je potrebno uporabiti takoj po tuširanju in nanesti še na vlažno kožo, tako se temu filmu izognemu, olje bolj prodre v kožo in je učinek veliko boljši. Ta film po nanosu na vlažno kožo pa kmalu izgine. Koža je po uporabi zelo mehka in gladka. Super olje za vsakdanjo nego telesa. V kolikor pa je vaša koža suha, pa sama menim, da vam bo to olje verjetno premalo. V nasprotnem primeru, pa mu dajem pozitivno mnenje.


GEL ZA TUŠIRANJE RAKITOVEC

Kaj pravijo oni?


Vitalna prha z rakitovcem stimulira čute in razvaja telo s prijetno aromo pomaranče, mandarine in grenivke. Osvežilen vonj pomaranče v kombinaciji z mandarino in grenivko vam podari dobro voljo in vas tako z nasmeškom pospremi v dan.
Navodila za uporabo: nežni tenzidi sladkorja očistijo vašo kožo izredno nežno in temu primerno se koža pri vsakodnevni uporabi ne izsuši. Istočasno pa dragocena rastlinska olja negujejo kožo že med samo prho.

Kakšna je moja izkušnja?

Koža je po uporabi prijetno gladka in mehka. Vonj je meni zelo prijeten, a se žal na koži ne obdrži. Seveda, pa je bolj pomembno to, da po uporabi pusti gladko in mehko kožo, ter da jo primerno navlaži.


KREMA ZA ROKE RAKITOVEC

Kaj pravijo oni ?

Intenzivno neguje in obnavlja kožo
Pogost kontakt z vodo, mraz in suh zrak obremenjujejo kožo na rokah: ravnovesje vlage in maščobe se poruši, koža postane razpokana, hrapava, suha ... WELEDA krema za roke iz rakitovca ščiti obremenjene roke in nohtno posteljico pred izgubo vlage in še tako hrapavim in razpokanim rokam ponovno zagotovi mehak, nežen in gladek otip. Krema vsebuje nežno sezamovo olje in dragoceno, bogato olje rakitovca, katero je izjemno bogato z naravnimi vitamini in nenasičenimi maščobnimi kislinami. Krema s sadno-svežim vonjem se izjemno hitro vpije in na koži ne pušča mastnega filma.

Kakšna je moja izkušnja?

Dobra kremica za roke - super vonj, kot se že omenila pri obeh drugih proizvodih iz rakitovca. Krema se zelo dobro vpije, ne pusti nobenega filma na koži, kar je pri kremah za roke izjemnega pomena. Če imate zelo zelo suho kož vam bo verjetno premalo. Drugače pa za seboj pusti izjemno mehko kožo. Priporočam :)

LINIJA iz RAKITOVCA je posebej namenjena za poletne dni :) Tako, da več kot primerna za ta čas. Krema za roke in gel za tuširanje sta na voljo v prekrasni darilni škatlici, ki je več kot dobra ideja za darilo :)



MASAŽNO OLJE ARNIKA
Kaj pravijo oni?
Imate žejo po gibanju? Masaža za ogrevanje, pred in po treningu z masažnim oljem iz arnike vas pri tem, s krepitvijo prekrvavitve, sproščanjem mišic in zaščito pred "muskelfibrom" podpira. Sestava iz olj za telo iz sončničnega in olivnega olja ter rastlinskih izvlečkov arnike in breze ohranjajo kožo zdravo, elastično in bolj odporno.
Navodila za uporabo: nežno vmasirajte v vlažno kožo. Na vlažni koži se olje lažje razporedi in vpije v kožo. Ko se olje vpije za sabo ne zapusti filma.

Kakšna je moja izkušnja?
Ob vseh mojih športnih aktivnostih je tole olje več kot dobrodošlo. Uporabila sem ga do sedaj nekajkrat po malo težjem treningom predvsem na zgornjem delu telesu - rokah in hrbtu. Če je pomagalo pri musklfibru težko presodim, je pa delovalo izjemno blagodjeno in rahlo in prijetno grelo po aktivnosti. Pred treningom ga nisem uporabljala, ker kljub vsemu, da piše da ne pusti za seboj filma ga na moji koži pusti.
Je izjemno uporabno darilo, saj na telo deluje tudi blagodejno in pomirjujoče.



DEODORANT Z CITRUSI

Kaj pravijo oni?

Dezodorant citrusov vas objame s poživljajočo svežino citrusov - brez zapiranja por. Eterična olja iz lupin citrusov delujejo kot dezodoranti. Učinkovit in izredno prijazen do kože, oba učinka sta dermatološko testirana. Dezodorant citrusov je možno dobiti kot razpršilno pumpico brez pogonskega plina: enostavno v uporabi in prijazno do okolja.
Primeren za vegane.
Brez antitranspirantov kot npr. aluminijevih soli, brez ftalatov in sintetičnih dišav, barvil in konzervansov - to so naravni Weleda dezodoranti. In ker ne zapirajo por in ne vsebujejo škodljivih snovi jim je ÖkoTest podaril predikat "zelo dobro".

Kakšna je moja izkušnja?

Verjetno je to edini proizvod od Welede, ki je mene na nek način razočaral. Če se dotaknem delovanja. Za vsak dan je svoje delo opravil dobro, med mojo športno aktivnostjo pa žal ne. In kar se tiče tega ostajam pri svojem favoritu, ki ga morda omenim kdaj drugič :) To je seveda bistvo deodoranta. Vendar je to le moje mnenje, verjetno bo na kom drugem dovolj :)

Vonj je po citrusih - vonjam večinoma limone, kar je super primerno za poletje :) Velik plus mu dajem, ker spada med naravne deodorante in ne vsebuje aluminijevih soli. In morda uporaben nasvet za poletje? Baje komarji ne marajo citrusov :)




Te zanimajo kakšni njihovi drugi produkt Zate imam nekaj testerčkov, ki jih boš z malo sreče lahko preizkusila. Za več pa sledi na FB - Nincys Sparkling Space :)




FB STRAN: WELEDA
SPLETNA STRAN: http://www.weleda.si/ in www.tamaschi.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar