ponedeljek, 27. junij 2016

VITAL ACTIVE PLUS

VITAL ACTIVE PLUS je pripravil štiri izdelke za nego kože. Tretma za čiščenje ter kapljice v treh različnih opcijah: Glikolna kislina, Hialuronska kislina in kolagen.

Proizvode sem prvič opazila v lekarni, kjer sem iz radovednosti vzela reklamni letak. Po skrbnem branju letaka, so me proizvodi toliko pritegnili, da sem se odločila, da jih preizkusim, saj se mi je zdelo primerno, da glede na mojo starost in stanje na koži vse te proizvode vključim v svojo vsakodnevno nego.


Zakaj?


Glikolna kislina je najboljša kislina za luščenje kože oziroma odmrlih celic, ker so molekule glikolne kisline zelo majhne z lahkoto prodrejo v globino naše kože. Odstrani odmrle celice in spodbudi rast novih. Vse skupaj pa pomeni počasnejše staranje kože.


Hialuronska kislina poskrbi za vlaženje kože, hkrati pa pripomore k boljši elastičnosti kože. To snov naše telo sicer tvori samo, vendar pa je telo z leti proizvaja vedno manj in manj. Tako koža izgublja vlažnost in elastičnost - pojavijo se gubice oziroma prvi znaki staranja.


Kolagen je v bistvu beljakovina v telesu. Kolagen pripomore k močnejšim kostem, pravilno delovanje mišic, zdravju hrustanca ter seveda poskrbi za sijočo in napeto kožo. Proizvodnja kolagena pa po 20 letu upada. Zato ga moramo nadomeščati. Najbolj priporočljivo je v več oblikah. Kolagen je zelo širok pojem, v kolikor vas bo zanimal se ga lahko lotim v kakšnem drugem zapisu :)


Ker sem vse tri tako pomembne stvari našla v spodnjih izdelkih sem se odločila, da jih preizkusim.












SAP TREATMENT (CLEANSING TREATMENT)




 










FUNKCIJA: učinkovito in nežno odstranjuje celice v fazi luščenja, prah, smog ter ličila, zaradi česar je koža čista, navlažena in sijoča. Izdelek je bogat z EKSTRAKTOM OVSA in aktivnimi mehčalnimi in vlažilnimi snovmi kot so: OLJE SLADKIH MANDLJEV, EKSTRAKT BELEGA SLEZA IN HAMAMELISA.  Je lipotopen (raztopi maščobe) in je vodotopen (se odstrani z vodo). Izdelek je posebej zasnovan za jutranje in večerno čiščenje kože, ter je odličen odstranjevalec ličil.


UPORABA: uporabi se manjša količina izdelka na predhodno navlaženi koži. Nežno masiramo obraz, vrat in dekolte, dokler se ne pojavi bela pena. Speremo z mlačno vodo in nadaljujemo z primernim tretmajem. Mleko za čiščenje in tonik nista potrebna.


Moja Izkušnja:
Precej gost čistilni gel, prijetnega vonja, morda za moj okus nekoliko preveč dišeč. Že iz navade sama najprej uporabim čistilno mleko, nato tale čistilni gel, na koncu za okrog oči še mandljevo olje. Po čiščenju kljub temu, da navodila pravijo, da tonik ni potreben ga sama uporabim. Zakaj? Zato ker izbiram tonike za obraz, ki so vlažilni, hkrati pa vsebujejo veliko antioksidantov. Glede na to, da čistilni gel speremo iz kože, tonika pa ne, se mi zdi tonik pri negi izjemnega pomena :)


Drugače pa kožo očisti zelo lepo, tudi ostanke ličil, ki zmeraj ostanejo po uporabi čistilnega mleka. Koža je po uporabi napeta, mehka in izjemno gladka.



Nato pa uporabim spodaj naštete proizvode, ki so o obliki kapljic. Za začetek na kratko o vseh treh:


JAL TREATMENT (HYALURONIC ACID)




Raziskovalni laboratoriji podjetja VITALPLUS so razvili, s pomočjo analiz različnih faz tega
degenerativnega procesa, inovativno nego kože v obliki koncentriranih kapljic na osnovi HIALURONSKE KISLINE, ki prodirajo globoko v kožo. Kapljice se nanese na obraz, vrat in dekolte, da se vzpostavi pravilna stopnja vlažnosti in se zmanjša fiziološki proces izhlapevanja vode iz kožnih tkiv.





COL TREATMENT (MARINE COLAGEN)






Različne raziskave in testiranja so potrdila, da MORSKI KOLAGEN ščiti tako kot naravni kolagen. Na fizično-kemični ravni omogoča izboljšanje izmenjave energije v vseh slojih naše kože in s tem učinkovito upočasni staranje kože. MORSKI KOLAGEN je funkcionalna snov, bogata z maščobnimi kislinami, kot so omega 3 in s proteini, poleg tega vsebuje še hidroksiprolin, to je snov, ki koži zagotavlja presnovno hrano. MORSKI KOLAGEN pridobivamo iz toplomorskih rib, izberejo se tiste vrste rib, ki niso zaščitene in imajo preverjeno poreklo. Njegov sinergizem z aminoklislinami, proteini in omega 3 izboljša epitelijska tkiva, kožo hrani, ščiti in jo naredi prožnejšo.
Raziskovalci pri podjetu VITALPLUS so s pomočjo analize izrednih lastnosti MORSKEGA KOLAGENA oblikovali posebno nego v obliki koncentriranih kapljic, ki je, zahvaljujoč visoki vsebnosti topnega kolagena, idealna za nego kože, ki potrebuje zaščito, blaženje, zaustavljanje rdečine in ustvarjanje zaščitnega sloja. Njegova edinstvena tekstura takoj prodira v kožo in okrepi debelino trnaste in zrnate plasti povrhnjice in pri tem ustvari zaščitno pregrado za vso kožno tkivo.
Če v kožo vtremo koncentrirane kapljice na osnovi MORSKEGA KOLAGENA z blago masažo, kožo obogatimo z enim njenih glavnih naravnih sestavin in istočasno izboljšamo stopnjo vlažnosti in hranljivosti.





GLY (GLYCOLIC ACID)





Raziskovalni laboratoriji podjetja VITALPLUS so z analizo različnih lastnosti GLIKOLIČNE KISLINE oblikovali posebno nego v obliki koncentriranih kapljic s trojnim delovanjem na koži.


Kako jih uporabljam sama?
Iz podjetja so mi po nakupu prijazno svetovali in pomagali pri uporabi.


Zjutraj po opravljeni negi in pred kremo za obraz nanesem kapljice kolagena.


Zvečer nanesem nekaj kapljic glikolne kisline, ki jih nanesem samo na T cono (kjer je bolj mastna in odebeljena koža ter seveda na ličkih kjer imam sama bolj široke pore). Pri tem proizvodu se je potrebno izogibati predela okrog oči. Glikolna kislina lahko na koži pusti rahlo pekoči občutek, kar pa je popolnoma normalno.
Preko tega pa po celem obrazu nanesem Hialuronsko kislino. Po želji lahko čez vse to nanesemo tudi kolagen.

Posebej pomembno je da kapljice GLIKOLNE KISLINE uporabljate le zvečer. Nikakor pa ne zjutraj - sonce takoj po nanosu lahko koži bolj škoduje kot sicer!


In rezultat?


Po približno 10 dneh uporabe sem opazila bolj sijočo kožo, zmanjšale so se drobne linije (predvsem okrog ustnic)  in predvsem nečistoče na področju čela. Glede na to, da moje stanje na koži ni bilo tako zelo kritično, seveda tudi spremembe niso drastično opazne. Ampak zagotovo so, saj jih sama opazim. Vsekakor bom vse troje pridno uporabljala še naprej. Vse troje uporabljam ne glede na uporabo vseh ostalih stvari - tonik, dnevna in nočna kremica in podobno. Vsekakor vredno preizkusiti. Kapljice lahko kupite v dveh različnih velikostih - zato lahko za test kupite manjše in jih tako brez skrbi testirate, brez da bi morale kupiti polno velikost izdelka. In že malo pakiranje zadošča po mojih izkušnjah sigurno za več kot en mesec, saj jih sama po desetih dneh nisem porabila niti četrtino.


Priporočam :) Če ima katera kakšno vprašanje se lahko obrne name ali pa direktno na podjetje preko njihov FB strani: Vital Energy for your skin




Izdelke pa lahko kupite v lekarnah <3



Ni komentarjev:

Objavite komentar