ponedeljek, 9. maj 2016

Poplava Kozmetičnih izdelkov - Sestavine ključnega pomena pri izbiri

Verjetno je zelo malo takšnih, ki se nebi vsaj enkrat v življenju znašli pred preveč polno polico kremic, tonikov, serumov, kremic za okrog oči, mleka za obraz, mask...pa še bi lahko naštevala :) In  vedeli kje začeti, kaj je pravzaprav tisto kar potrebujemo oziroma kako pravilno izbrati...

Zares poplava izdelkov, visoka cena, nizka cena, hranilna, vlažilna, za starejšo kožo, za mlajšo kožo, za glajenje gubic, krema z kisikom...bla bla bla :)

Večina ljudi dejansko kupi izdelek, na podlagi tega kar piše na sprednji strani izdelka ali pa še slabše kar mu obljubijo v reklami.

Zavedajte se, da izdelek nima možganov in ne ve, da ste vi starejša ali mlajša oseba :) No malo za hec...nobenega točno določenega pravila ni za posamezna obdobja, kaj vaša koža dejansko potrebuje.
In ni rečeno, da bo krema ali tonik ali karkoli odgovarjalo tudi tebi, če je tvoja prijateljica zelo zadovoljna :)

Kako torej izbrati? Zagotovo ne, zaradi obljub iz reklame, zagotovo ne zaradi napisa na izdelku...





Namig? Obrnite izdelek in poiščite SESTAVINE. In to je edini in pravi ključ za izbiro izdelka. Te pa je seveda potrebno poznati, da jih lahko razločite med sabo.

Na kratko pa...potrebno se je zavedati, da ima le prvih 7-8 navedenih sestavin dejansko neki vpliv na vašo kožo, vse ostalo je po večini dodano že v tako malem razmerju, da nima na kožo skoraj  nobenega vpliva. Slabe ali dobre. Torej preverite prvih 7 - 8 sestavin in to je edini ključ za izbiro izdelka, ki bo za vašo kožo primeren.Oziroma bolje rečeno ji bo verjetno ustrezal. Seveda, pa je potrebno po uporabi novih izdelkov kožo opazovati, saj le ta sama pove ali DA ali NE :) :P

Nikakor pa ne nasedajte visokim cenam izdelkov, ni nujno, da je vse kar je drago dobro in vse kar je poceni zanič :) Izdelek je lahko še tako drag, pa je obupen po sestavinah :)



Ker so sestavine precej širok pojem, bom o njih kaj več napisala V kolikor bo kaka želja in koga zanima, lahko se pofočkate v komentar - tukaj ali na FB in bom z veseljem napisala okvirni blog o pomenu sestavin oziroma jih opredelila. KDO JE ZA??

Ker redno spremljam portal Planet Lepote, se lahko le urednici Tanji Matko zahvalim, da sem tudi sama že precej let nazaj začela razmišljati v pravi smeri :) <3

Hvala, da me spremljaš :) Vesela bom komentarjev, odzivov karkoli :)

Stay tuned...se beremo kmalu <3

Nina <3

3 komentarji:

  1. Tudi jaz preverim vedno v večini skoraj samo prvih 5 sesdtavin in če dajo zeleno luč potem je super:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super post, tudi meni so sestavine zelo pomembne, vendar ne poznam vseh in se tako vcasih ustejem ker verjamem reklamam oz prodajalkam. Tako komaj cakam vec tvojih objav da mi bos olajsala delo ! :)

    OdgovoriIzbriši